Bel 02 356 52 70 bij overlijden

Uitvaartcentrum Trouchau

Reeds 4 generaties lang
uitvaartzorg met een persoonlijke aanpak

Reeds 84 jaar lang staat ons familiebedrijf synoniem voor zorgvuldig georganiseerde uitvaarten en medeleven tijdens perioden van rouw. Oorspronkelijk opgericht in 1939 door Théophile Trouchau, heeft het bedrijf zich door de generaties heen ontwikkeld onder leiding van zijn zoon Jean-Pierre Trouchau en diens echtgenote Georgette. Sedert 1998 stapte ook hun dochter, huidig zaakvoerster Isabelle Trouchau in de zaak, bijgestaan door haar partner André. Sinds 2022 is ook de vierde generatie toegetreden tot de familieonderneming, namelijk Isabelle’s dochter Amber. Elke generatie brengt frisse en innovatieve ideeën met zich mee, wat zorgt voor een voortdurende evolutie van onze diensten.

Gesteund door een toegewijd team garandeert uitvaartcentrum Trouchau uitmuntende zorg voor elke plechtigheid. We zijn trots op onze eigen drukatelier, onze twee aula’s voor gepersonaliseerde afscheidsplechtigheden en onze eigen koffiezaal, wat zorgt voor een persoonlijke en unieke touch.

In de loop der jaren hebben we bij Trouchau NV een ware evolutie gezien in de benadering van uitvaarten. Onze klanten hebben hun wensen en verlangens aangepast, en als reactie daarop hebben we onze dienstverlening voortdurend uitgebreid. Tegenwoordig gaat onze zorg niet alleen uit naar de overledene, maar ook naar de nabestaanden die we ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Ons professionele team staat altijd paraat om te helpen, te adviseren waar nodig en tijd vrij te maken voor hartverwarmende gesprekken. Bij ons wordt elke uitvaart georganiseerd volgens uw persoonlijke wensen, en wij zorgen ervoor dat elke dienst met de hoogste kwaliteit en respect wordt uitgevoerd.

Ons team

Uw steun in tijden van afscheid

Isabelle Trouchau

Isabelle Trouchau

Zaakvoerster

Amber De Wilde

Uitvaartconsulente

André Desmet

Uitvaartassistent
Pascal Vundelinckx - Trouchau

Pascal Vundelinckx

Ceremoniemeester
Luc De Smet - Trouchau

Luc De Smet

Uitvaartbegeleider

Willy Vanden Elschen

Uitvaartbegeleider

Alain Nerinckx

Horecamedewerker

Georgette Sergooris

Horecamedewerkster
Yoke WS

Yoke Vanhemelryck

Horecamedewerkster

Uitvaartcentrum Trouchau

Wij ontzorgen jou in deze moeilijke periode

Een overlijden in de familie is altijd een emotionele gebeurtenis. De dood van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een mens. Het verwerken van het verdriet is dan ook een proces dat tijd nodig heeft, waarin we jullie graag de nodige ondersteuning bieden bij het maken van de juiste  keuzes.

Bij een eerste contact luisteren we naar jou en kijken we samen hoe we jouw wensen en die van je dierbare overledene kunnen uitvoeren. Als een troostende schouder begeleiden we je doorheen het rouwproces. Wij nemen zoveel mogelijk uit uw handen, zodat jij en je familie tijd kunnen besteden aan het rouwproces en het terugdenken aan de mooie herinneringen die jullie samen hebben beleefd.

 

Een persoonlijke aanpak


Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering bij elke uitvaart die we regelen. We gaan gezamenlijk met jou op zoek naar de meest geschikte manier om afscheid te nemen van je dierbare. Hierbij nemen we zorgvuldig jouw wensen en die van de overledene in overweging. Op deze manier streven we ernaar om een afscheid te creëren dat volledig aansluit bij jou.

In samenspraak met u geven we invulling aan het rouwdrukwerk en de online rouwpagina. We bespreken samen een passende datum voor de afscheidsplechtigheid en regelen de aangifte bij de stad/gemeente, evenals andere administratieve formaliteiten.

Ons verhaal

Neem een kijkje naar onze geschiedenis

De oprichting

De familieonderneming N.V. Trouchau werd in 1939 opgericht door Théophile Trouchau

De 2de generatie

Later werd de zaak overgenomen door zijn zoon Jean-Pierre Trouchau en zijn echtgenote Georgette

Trouchau - Uitvaartcentrum, Isabelle en André

De 3de generatie

Kleindochter Isabelle Trouchau, huidig zaakvoerster, maakte in 1998 haar intrede in de zaak en vormt samen met haar partner André de derde generatie

Bloemenwinkel, begrafenis ondernemer - Trouchau

Een nieuwe vestiging

De intrede van Isabelle zorgde voor nieuwe, frisse ideeën en zo ook voor een extra vestiging, voorzien van een ruime aula en een eigen rouwdrukwerkatelier

Uitbreiding van ons aanbod

Sinds enkele jaren beschikken wij ook over een eigen koffiezaal, gelegen vlak naast de begraafplaats van Halle-centrum met een capaciteit tot 120 personen. Deze ruimte kan ook gebruikt worden als aula voor plechtigheden

De 4de generatie

Recentelijk stapte Amber, de dochter van Isabelle, ook mee in de zaak en vertegenwoordigd zo de vierde generatie van Uitvaartcentrum Trouchau